Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки

поднесено със сос “Норманд”, пикантни пръчици “Моцарела” и пасирани броколи със сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2010
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки
 
Необходими продукти:
100 г свинско бон филе
50 г гъши дроб
100 г ябълки
2 г сол
2 г подправка за стек
5 г краве масло
10 г сос "Карамел"
5 г сол
5 г подправка за стек
50 мл червено вино
10 мл соев сос
200 г сос "Демиглас"
50 г копър
10 мл соев сос
20 мл лимонов сок
20 мл червено вино
10 мл коняк
5 г горчица
20 г ситно нарязани гъби
50 г настъргана ябълка
20 мл гроздов сок
20 г бадеми


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки
Приготвя се маринатата, като се смесят в подходящ съд посочените продукти.
2
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки 2
Ябълката се пърги с маслото и соса "Карамел".
3
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки 3
През това време гъшият дроб се запича на скара или оребрен тиган и се смесва с ябълката.

4
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки 4
Свинското филе се начуква, маринова се, и от него се прави джоб, в който се слагат карамелизираната ябълка и гъшият дроб.
5
Свинско бонфиле, пълнено с гъши дроб и ябълки 5
Приготвеното филе се пече на скара. Продуктите за соса се задушават на тих огън в тиган. Печеното свинско филе се гарнира с готовия сос.
 
Рецептата е на готвача Ивайло Иванов

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: