Свинско бонфиле с пюре от кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2010
Свинско бонфиле с пюре от кестени
 
Необходими продукти:
1 стрък червен босилек
2 чери доматчета
редукция от балсамов оцет
200 г свинско бонфиле
пипер меланж на вкус
сос „Демиглас“ на прах на вкус
счукан кориандър на вкус
мазнина за тигана
1 консерва кестени
2 картофа (сварени)
зехтин за овкусяване
пипер меланж за овкусяване
3 сини сливи
3 орехови ядки
мазнина за тигана
захар за карамелизиране
3 печени кестена



Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с пюре от кестени
Свинското бонфиле се почиства от ципите с остър нож. Краищата се изрязват под ъгъл, за да има хубав вид.
2
Свинско бонфиле с пюре от кестени 2
Овкусява се с пипер, сух сос „Демиглас“ и счукан кориандър.
3
Свинско бонфиле с пюре от кестени 3
Месото се запечатва в тиган с малко мазнина от двете страни. Прехвърля се в тава и се пече 15 минути във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
4
Свинско бонфиле с пюре от кестени 4
Консервираните кестени се пасират с част от сока им до получаване на гладка смес. Добавят се сварените картофи. Овкусява се със зехтин и пипер меланж и се пасира още веднъж.
5
Свинско бонфиле с пюре от кестени 5
Захарта за сливите се карамелизира в сгорещен тиган с малко мазнина.
6
Свинско бонфиле с пюре от кестени 6
Почистените сини сливи се пълнят с по 1 парче орех и се карамелизират в тигана.
7
Свинско бонфиле с пюре от кестени 7
Готовото месо се изважда от тавата и се реже под ъгъл на 3 парчета.
8
Свинско бонфиле с пюре от кестени 8
С помощта на две лъжици в средата на чинията се оформят кенели от кестеновото пюрето.
9
Свинско бонфиле с пюре от кестени 9
Отгоре се поставят парчетата свинско месо, а отстрани – карамелизираните сини сливи. Декорира се с червен босилек и разрязани на две чери домати. Украсява се с редуциран балсамов оцет. Добавят се печените кестени и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: