Свинско руло с ябълки и орехи

Апетитна идея за вкусно неделно печено
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински гърди без кост (цяло парче)
200 г сурова свинска наденица
100 г орехи
30 г краве масло
500 мл пилешки бульон
300 мл ябълков сайдер
3 ябълки
1 глава лук
2 с. л. галета
2 с. л. олио
1/2 с. л. копърово семе
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско руло с ябълки и орехи
Ябълките и лукът се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Свинско руло с ябълки и орехи 2
Месото на надениците се изважда и се размесва хубаво с ябълките и лука, копъровото семе, индийското орехче, сол, черен пипер, наситнените орехи и галетата.
3
Свинско руло с ябълки и орехи 3
Месото се намазва добре с олио от двете страни и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Свинско руло с ябълки и орехи 4
Плънката се разпределя от вътрешната страна на месото.
5
Свинско руло с ябълки и орехи 5
Завива се стегнато руло и се завързва хубаво с конец.
6
Свинско руло с ябълки и орехи 6
Рулото се прехвърля в тава, застлана с пергаментова хартия. Наливат се бульонът и сайдерът.
7
Свинско руло с ябълки и орехи 7
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около час и още час и половина на 150 градуса.
8
Свинско руло с ябълки и орехи 8
Месото се изважда и се оставя да почине. Сосът от печенето се редуцира, прецежда се и се монтира със студеното масло. (Ако сосът от печенето не е достатъчен, се долива малко бульон или сайдер.)
9
Свинско руло с ябълки и орехи 9
Рулото се нарязва и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2021
Много ми хареса как се получи. Ябълките не се усещаха достатъчно за моя вкус. Сосът много ми допадна. Тази рецепта определено влиза в списъка ми с любими :)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Ето още една снимка
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Уникално вкусно се получи, макар че неможах да си намеря свмена от копър и ползвах микс семена от сусам,чия и лимец.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: