Свинско с грах и къри

филипинска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2009
Свинско с грах и къри
 
Необходими продукти:
500 г свински бут
500 г замразен грах
3-4 консервирани домата
2 печени чушки
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
7-8 с. л. олио
1 с. л. пресен джинджифил
1 с. л. къри
1 ч. л. сол
1 белтък
2 с. л. натурално нишесте
2 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. бяло вино
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Свинско с грах и къри
Свинското месо се нарязва на ленти, слага се в купа и се поръсва с натурално нишесте и тъмен соев сос.
2
Свинско с грах и къри 2
Добавят се олио, белтък, захар и бяло вино и се разбърква, като маринатата се втрива с ръце.
3
Свинско с грах и къри 3
Лукът се нарязва наедро и се запържва. Чесънът се пресова и се разбърква с лука.
4
Свинско с грах и къри 4
Пресният джинджифил се настъргва и се слага в тигана с лука и чесъна.
5
Свинско с грах и къри 5
Поръсва се с къри и продължава да се разбърква.
6
Свинско с грах и къри 6
Зелената чушка и печените чушки се почистват, нарязват се на ленти и се изсипват в тигана.
7
Свинско с грах и къри 7
Прибавят се консервираните домати и замразеният грах.
8
Свинско с грах и къри 8
Сипва се 1 1/2 ч. ч. вода и се посолява.
9
Свинско с грах и къри 9
Маринованото свинско се запържва в загрято олио, като се бърка енергично.
10
Свинско с грах и къри 10
Запърженото месо се смесва със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: