Тъмен шоколадов чийзкейк

Дата: 21.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г шоколадови бисквитки
4 с. л. краве масло
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
160 г кафява захар „Мусковадо”
230 г заквасена сметана
270 г черен шоколад (75% какао)
4 яйца
2 с. л. какао
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тъмен шоколадов чийзкейк
Бисквитите се начупват. Смесват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за торта (26 см диаметър), на дъното на която има пергаментова хартия. Притиска се добре с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


2
Тъмен шоколадов чийзкейк 2
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 

 


3
Тъмен шоколадов чийзкейк 3
Маскарпонето и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се какаото, солта и яйцата, едно по едно, като не трябва да се бие много, за да няма въздух в крема. Накрая се слагат заквасената сметана и леко охладеният шоколад.

 

 


4
Тъмен шоколадов чийзкейк 4
Кремът се изсипва върху бисквитения блат.

 


5
Тъмен шоколадов чийзкейк 5
Чийзкейкът се пече на водна баня в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути, след това се оставя в изключена фурна без да се изважда за още 15 минути. Това се прави, за да не се напука кейкът.

 


6
Тъмен шоколадов чийзкейк 6
Когато се извади, се охлажда поне за 4 часа в хладилник. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (38)
38.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2020
Прекрасен!
37.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Невероятен е!
36.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2018
Направих го, но много съжалих...че направих половин доза. уникално вкусен чийзкейк, уникално. сложих и лепници в блата.
35.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Да, Димитрина, но принципно, в случая не препоръчваме печене с вентилатор.
34.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Здравейте, ако го пека с вентилатор фурната на 140 градуса ли трябва да бъде. Благодаря ви
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта