Тъмен шоколадов чийзкейк

Дата: 21.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г шоколадови бисквитки
4 с. л. краве масло
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
160 г кафява захар „Мусковадо”
230 г заквасена сметана
270 г черен шоколад (75% какао)
4 яйца
2 с. л. какао
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тъмен шоколадов чийзкейк
Бисквитите се начупват. Смесват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за торта (26 см диаметър), на дъното на която има пергаментова хартия. Притиска се добре с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


2
Тъмен шоколадов чийзкейк 2
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 

 


3
Тъмен шоколадов чийзкейк 3
Маскарпонето и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се какаото, солта и яйцата, едно по едно, като не трябва да се бие много, за да няма въздух в крема. Накрая се слагат заквасената сметана и леко охладеният шоколад.

 

 


4
Тъмен шоколадов чийзкейк 4
Кремът се изсипва върху бисквитения блат.

 


5
Тъмен шоколадов чийзкейк 5
Чийзкейкът се пече на водна баня в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути, след това се оставя в изключена фурна без да се изважда за още 15 минути. Това се прави, за да не се напука кейкът.

 


6
Тъмен шоколадов чийзкейк 6
Когато се извади, се охлажда поне за 4 часа в хладилник. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2018
Направих го, но много съжалих...че направих половин доза. уникално вкусен чийзкейк, уникално. сложих и лепници в блата.
35.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Да, Димитрина, но принципно, в случая не препоръчваме печене с вентилатор.
34.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Здравейте, ако го пека с вентилатор фурната на 140 градуса ли трябва да бъде. Благодаря ви
33.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Здравейте, при половин доза, времето за печене се намалява почти наполовина, като обаче зависи и от дебелината на сладкиша - ако е тънък, може да се изпече и още по-бързо, ако е по-дебел е възможно да му трябва малко по-дълго време, така че най-добре е, да се прецени индивидуално за конкретния случай.
32.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2018
ако се направи половин доза, колко време трябва да се пече?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Емилия коментира рецептата Бананов хляб с орехи
Диана Петкова се регистрира в сайта.
Анастасия се регистрира в сайта.
Цветомила коментира рецептата Питки с моцарела
Деяна коментира рецептата Пиле в сладко-кисел сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта