Тъмен шоколадов чийзкейк

Дата: 09.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г шоколадови бисквитки
4 с. л. краве масло
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
160 г кафява захар „Мусковадо”
230 г заквасена сметана
270 г черен шоколад (75% какао)
4 яйца
2 с. л. какао
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тъмен шоколадов чийзкейк
Бисквитите се начупват. Смесват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за торта (26 см диаметър), на дъното на която има пергаментова хартия. Притиска се добре с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


2
Тъмен шоколадов чийзкейк 2
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 

 


3
Тъмен шоколадов чийзкейк 3
Маскарпонето и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се какаото, солта и яйцата, едно по едно, като не трябва да се бие много, за да няма въздух в крема. Накрая се слагат заквасената сметана и леко охладеният шоколад.

 

 


4
Тъмен шоколадов чийзкейк 4
Кремът се изсипва върху бисквитения блат.

 


5
Тъмен шоколадов чийзкейк 5
Чийзкейкът се пече на водна баня в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути, след това се оставя в изключена фурна без да се изважда за още 15 минути. Това се прави, за да не се напука кейкът.

 


6
Тъмен шоколадов чийзкейк 6
Когато се извади, се охлажда поне за 4 часа в хладилник. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (31)
31.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2017
Вкусно
30.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2017
Чийзкейка стана прекрасен
29.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2017
Чийзкейка се получи много вкусен, но крема не ми се стегна и имах големи проблеми с разязването и сервирането му. Другия път ще сложа желатин. Гарнирала съм го със сос от нар!
28.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2017
Стана страхотен, с много наситен шоколадов вкус.
27.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2016
Бисквитите натроших в блендера, стана много по-бързо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Anton Dragov се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Паста „Пица”
Daniela Petkova се регистрира в сайта.
Ралица Цонкова се регистрира в сайта.
Rennie Spassova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта