Тъмен шоколадов чийзкейк

С плътна и нежна текстура и много, много шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г шоколадови бисквитки
4 с. л. краве масло

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
160 г кафява захар „Мусковадо”
230 г заквасена сметана
270 г черен шоколад (75% какао)
4 яйца
2 с. л. какао
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Тъмен шоколадов чийзкейк

Бисквитите се начупват. Смесват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за торта (26 см диаметър), на дъното на която има пергаментова хартия. Притиска се добре с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


2
Тъмен шоколадов чийзкейк 2

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 

 


3
Тъмен шоколадов чийзкейк 3

Маскарпонето и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се какаото, солта и яйцата, едно по едно, като не трябва да се бие много, за да няма въздух в крема. Накрая се слагат заквасената сметана и леко охладеният шоколад.

 

 


4
Тъмен шоколадов чийзкейк 4

Кремът се изсипва върху бисквитения блат.

 


5
Тъмен шоколадов чийзкейк 5

Чийзкейкът се пече на водна баня в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути, след това се оставя в изключена фурна без да се изважда за още 15 минути. Това се прави, за да не се напука кейкът.

 


6
Тъмен шоколадов чийзкейк 6

Когато се извади, се охлажда поне за 4 часа в хладилник. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (41)
41.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2021
Здравейте, Виолина! По-добре е да ползвате направо рецепта за чийзкейк без печене: ://www.bonapeti.bg/recepti/shokoladov-chiyzkeyk-v-chasha/
40.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2021
Страхотна рецепта!
39.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2021
Здравейте ! Рецептата е чудесна ! Искам да попитам дали ще се получи ако не сложим яйцата и пропуснем печенето....дали ще стегне крема ако престой по-дълго в хладилника ? Благодаря предварително за отговора Ви.
38.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2020
Прекрасен!
37.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Невероятен е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: