Тарт с кайсии и босилек

Хрупкава основа, нежен крем и карамелизирани плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
180 г краве масло (студено)
90 г пудра захар
50 г филирани бадеми
1 жълтък
1 щипка сол

за крема:
250 мл прясно мляко
250 г сирене „Маскарпоне”
150 г захар
2 жълтъка
2 стръка босилек
1 пакетче ванилова захар
3 с. л. царевично нишесте

за плодовете:
10 бр. кайсии
100 г кайсиев мармалад
50 г захар
краве масло за намазване

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с кайсии и босилек
Пудрата захар, бадемите и солта се смилат в блендер и се сипват в брашното.
2
Тарт с кайсии и босилек 2
Слага се нарязаното на кубчета масло и се стрива с ръце до получаването на трохи.
3
Тарт с кайсии и босилек 3
Добавя се жълтъкът, размесва се и полученото твърдо, ронливо тесто се покрива с прозрачно фолио.
4
Тарт с кайсии и босилек 4
Охлажда се, разточва се и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см.
5
Тарт с кайсии и босилек 5
Покрива се с хартия за печене и морска сол. Пече се 10 минути в загрята на 190 градуса фурна. След това солта и хартията се отстраняват, а основата се допича за още 5 минути – до златисто и се оставя да се охлади.
6
Тарт с кайсии и босилек 6
Прясното мляко се кипва в касерола.
7
Тарт с кайсии и босилек 7
Захарта и нишестето се разбъркват с жълтъците и към тях постепенно се налива от млякото, за да се темперира сместа.
8
Тарт с кайсии и босилек 8
Кремът се връща обратно в касеролата и се вари, докато се сгъсти. Охлажда се в купа, като се покрива с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора.
9
Тарт с кайсии и босилек 9
Маскарпонето се овкусява с ваниловата захар и нарязания босилек. Охладеният крем се разбива с маскарпонето и се излива върху охладената основа.
10
Тарт с кайсии и босилек 10
Кайсиите се разполовяват, мажат се с масло и се запичат в загрят тиган с незалепващо покритие. Поръсват се със захар и когато леко се карамелизират, се изваждат от съда.
11
Тарт с кайсии и босилек 11
Охлаждат се и се подреждат върху крема.
12
Тарт с кайсии и босилек 12
Тартът се маже с леко загрятия кайсиев мармалад – за блясък.
13
Тарт с кайсии и босилек 13
Охлажда се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Супер вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Радостина се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: