Торта три шоколада

Дата: 24.05.2017
Източник: Ирена Колева
ТИТЛА: Помощник готвач
Торта три шоколада
 
Необходими продукти:
за блата:
1 пакет бисквити с какао
50-60 г ядки
100 мл прясно мляко
100 г краве масло
за кремовете:
3 пакетчета желатин
1 бял шоколад
1 черен шоколад
1 млечен шоколад
400 мл прясно мляко
500 г сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Смиламе бисквитите и ядките. Добавяме млякото и разтопеното масло. Изсипваме сместа във форма за торта и оформяме блат. Оставяме в хладилника за 20-30 минути.
2
За крема смесваме в купа млякото и сметаната. За всеки слой крем се използват 300 мл от сместа.
3
В чаша разтваряме 1 пакетче желатин (според указанията върху опаковката. Загряваме 300 мл от сместа почти до точка на кипене. Слагаме начупения черен шоколад и бъркаме, докато се разтопи. Прибавяме разтворения желатин и изсипваме върху готовия блат. Оставяме в хладилник, докато стегне добре.
4
По същия начин се процедира и с другите два шоколада.


Съвет:
Трябва да изчакате всеки един слой да стегне достатъчно добре, за да не се смесят цветовете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта