Тартар от бяла риба

Гост: Лора Найденова
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от риба (хек)
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
30 г горчица
2 филии черен хляб
1 краставица
1 глава лук
1 морков
1 портокал
1 лайм
3-4 стръка лук
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
бял пипер и сол на вкус
250 мл бяло вино
100 мл зехтин
кората от 1 портокал, 1 лайм и 1 лимон
сокът от 1 лимон
бял пипер и сол на вкус
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
3-4 стръка магданоз
1 ч. л. горчица
1 щипка куркума


Начин на приготвяне:
1
Тартар от бяла риба
В подходящ съд се слагат настърганите кори на цитрусовите плодове, прибавят се рибните филета и се овкусяват със зехтина, бялото вино, солта и белия пипер.
2
Тартар от бяла риба 2
Маринованата риба се вари на пара около 10 минути заедно с нарязаните наедро морков и глава лук.
3
Тартар от бяла риба 3
Краставицата се обелва, семето се отстранява, останалата част се нарязва на кубчета. Перата от зелен лук и магданозът се нарязват наситно.
4
Тартар от бяла риба 4
Портокалът и лаймът се филетират (резенчетата се отделят). Слагат се в купа заедно с нарязаните краставица, лук и магданоз, добавят се нарязаната надребно риба, майонезата и горчицата и се смесват добре.
5
Тартар от бяла риба 5
Отделно се смесват майонезата, сметаната и горчицата за соса, прибавя се нарязаният наситно магданоз, поръсва се с щипка куркума, посолява се на вкус и хубаво се разбърква.
6
Тартар от бяла риба 6
От филиите с помощта на метален пръстен се изрязат кръгчета, кората се маха, а върху кръгчетата се сипва от тартара, като пръстенът се запълва до горе. След това пръстенът внимателно се изважда.
7
Тартар от бяла риба 7
Предястието се украсява с листа от салата и филитирана краставица и се сервира. Готовият сос може да се поднесе в почистен рапан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: