Тайландски бухтички със свинско

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2008
Тайландски бухтички със свинско
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно от тапиока (нишесте)
1 с. л. накълцан корен от кориандър
3 с. л. рибен сос
150 г палмова захар
2 с. л. олио
150 г маринован пащърнак
150 г фъстъци
10-12 скилидки чесън
1 глава лук
300 г свинска кайма
естествени бои
1 ч. ч. вода
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тайландски бухтички със свинско
Брашното от тапиока се накисва във водата и се оставя за 10-20 минути, след което се разделя на шест части. Всяка част се оцветява с различни естествени бои (сок от моркови, сок от магданоз и други), като от половината се прави течна смес, а от другата половина - тестена.
2
Тайландски бухтички със свинско 2
Чесънът и лукът се нарязват и се запържват с олио, рибен сос и палмова захар, докато покафенеят.
3
Тайландски бухтички със свинско 3
Добавят се счуканите фъстъци и ситно нарязаният маринован пащърнак.
4
Тайландски бухтички със свинско 4
Сипва се каймата и се подправя със сол, бял пипер и корен от кориандър.
5
Тайландски бухтички със свинско 5
Сместа се бърка, докато се получи гъста каша.
6
Тайландски бухтички със свинско 6
От различните видове течна смес се изпичат палачинки, които се пълнят с овкусената кайма, завиват се в избрана форма и се варят на пара 20 минути. Преди поднасяне се намазват с олио.
7
Тайландски бухтички със свинско 7
Различните видове тестена смес се разделят на топчета, във всяко топче се поставя по малко плънка и се вари на пара 20 минути. Преди поднасяне бухтичките се намазват с олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: