Макови гризини

Дата: 18.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 к. ч. олио
1-2 с. л. маково семе
2 ч. л. захар
1 пакeтче суха мая
морска сол за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Макови гризиниМаята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода. Прибавят се захарта и 1 ч. л. брашно, след което се оставя да набъбне.
2
Макови гризини 2В брашното се прави кладенче, в което се сипват олиото и маковото семе.
3
Макови гризини 3Разбърква се и се добавят маята и 1/2 ч. ч. вода.
4
Макови гризини 4Замесва се тесто, което се оставя да втасва.
5
Макови гризини 5От втасалото тесто се оформят усукани пръчици, намазват се с олио и се овалват в морска сол.
6
Макови гризини 6Гризините се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта