Телешки бъбреци с гарнитура от боб

Апетитни, ароматни, нестандартни и ужасно вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки бъбреци
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
4 с. л. краве масло
100 мл бяло вино
100 мл пилешки бульон
250 мл прясно мляко
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
2 консерви бял маслен боб (по 400 г)
1 глава лук
1 корен пащърнак (малък)
сол и пипер на вкус
1/2 ч. л. естрагон
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Телешки бъбреци с гарнитура от боб
Бъбреците се нарязват надлъжно на парчета с дебелина 2 см.
2
Телешки бъбреци с гарнитура от боб  2
Почистват се от мазнината и каналчетата. Заливат се с млякото и се оставят в хладилник за 24 часа.
3
Телешки бъбреци с гарнитура от боб  3
След това се отцеждат и се подсушават. Овалват се в брашно и се пържат на два пъти в сгорещини 2 с. л. масло и олио, от двете страни. Изваждат се в чиния.
4
Телешки бъбреци с гарнитура от боб  4
В същият съд се добавя нарязан наситно чесън и се деглазира с виното, налива се и бульонът. Оставя се леко да се редуцира и се връщат бъбреците за не повече от 2 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Дърпа се от огъня и се слага останалото масло. Разбърква се.
5
Телешки бъбреци с гарнитура от боб  5
За гарнитурата се нарязват наситно лукът и пащърнакът. Запържват се в олиото без да променят цвета си. Добавя се отцеденият боб и се готви още 3–4 минути.
6
Телешки бъбреци с гарнитура от боб  6
Овкусява се със сол, черен пипер и естрагон. Бъбреците се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: