Яйца в кайма

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 17.02.2014
Яйца в кайма
 
Необходими продукти:
за каймата:
440 гр кайма
1 глава лук
1 яйце
10 стръка магданоз
1 к.л. червен пипер
галета за сгъстяване
сол и черен пипер на вкус

за пълнежа:
4 бр сварени яйца
олио за пържене
сол на вкус

за гарнитурата:
5 стръка магданоз
100 гр краставица
100 гр домати
1 връзка пресен лук
сол, оцет и зехтин на вкус
600 гр картофи
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Яйца в кайма
Измесват се: каймата, яйцето, ситно нарязаният лук и магданоз, червен пипер, черен пипер и сол. Ако каймата стане прекалено мека, се добавя галета за сгъстяване. Разделете готовата смес на четири равни части. Почистете яйцата от черупките. Вземете едната от четирите части кайма и я разстелете в дланта си. Сложете яйцето и го загърнете със сместа така, че белтъкът им да не се вижда. Трябва да получите топчеста фигура от кайма, вътре в която е яйцето. Оформете останалите яйца и каймата по същият начин. Поставят се в намазана с олио (3 с.л.) тавичка и се пекат при температура от 250 градуса до готовност. Докато се пекът, почистете картофите и ги изпържете за гарнитурата. От краставицата, домата и пресният лук направете свежа салата, която използвайте също за гарнитура. Сервирайте ги с приготвените гарнитури.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
3.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
много лесна и бърза рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2014
страхотно се получи. децата много харесаха визията и вкуса, а на мама и хареса че бързо става :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Много сполучлива и вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: