Телешки кюфтенца с пържено зеле

Дата: 29.11.2001
Източник: Бон Апети
Телешки кюфтенца с пържено зеле
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешка кайма
6 с. л. олио
1 стрък праз
1 кг зеле
1/4 ч. л. джинджифил
2 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
1 стрък праз
1 яйце
5 с. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с пържено зелеКаймата се омесва със соев сос, джинджифил, яйце, царевично (или оризово) нишесте и наситнената бяла част на праза. С навлажнени ръце се оформят кюфтенца.
2
Телешки кюфтенца с пържено зеле 2На дъното на тенджера за варене на пара се поставят 2-3 листа от зелката, отгоре се редят кюфтенца и така, докато се запълни съдът. Вари се 30 минути.
3
Телешки кюфтенца с пържено зеле 3Празът за гарнитурата се разрязва на 2, след това - на едри диагонали. Зелката се нарязва на едри парчета.
4
Телешки кюфтенца с пържено зеле 4Празът се изсипва в сгорещено олио. След като промени цвета си, към него се прибавя зелето и се пържи 6-7 минути при непрекъснато бъркане. Овкусява се със соев сос. Зелето се изсипва в порционно плато и върху него се поставят кюфтенцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


340 ДУШИ ОНЛАЙН
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
Silvi Taseva се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Рошави вегански сладки
Драга Мишева публикува рецептата Питка „Слънце“
Нели Палийска се регистрира в сайта.
Iva Atanasova се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Мляко с ориз
Светлана коментира рецептата Лесен шоколадов мус
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта