Телешки кюфтенца с пържено зеле

Дата: 29.11.2001
Източник: Бон Апети
Телешки кюфтенца с пържено зеле
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешка кайма
6 с. л. олио
1 стрък праз
1 кг зеле
1/4 ч. л. джинджифил
2 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
1 стрък праз
1 яйце
5 с. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с пържено зелеКаймата се омесва със соев сос, джинджифил, яйце, царевично (или оризово) нишесте и наситнената бяла част на праза. С навлажнени ръце се оформят кюфтенца.
2
Телешки кюфтенца с пържено зеле 2На дъното на тенджера за варене на пара се поставят 2-3 листа от зелката, отгоре се редят кюфтенца и така, докато се запълни съдът. Вари се 30 минути.
3
Телешки кюфтенца с пържено зеле 3Празът за гарнитурата се разрязва на 2, след това - на едри диагонали. Зелката се нарязва на едри парчета.
4
Телешки кюфтенца с пържено зеле 4Празът се изсипва в сгорещено олио. След като промени цвета си, към него се прибавя зелето и се пържи 6-7 минути при непрекъснато бъркане. Овкусява се със соев сос. Зелето се изсипва в порционно плато и върху него се поставят кюфтенцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта