Телешкият дроб, като мезе за вино

Лора и Стоян готвят с проф. Николай Дасалов в с. Велчево, Великотърновско
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2011
Телешкият дроб, като мезе за вино
 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
100 мл черевно десертно вино
100 г брашно за панировката
сол и черен пипер на вкус
олио и масло за пържене

за лучените кръгчета:
3 глави лук
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
брашно за паниране
олио за пържене на маслена баня

за картофеното пюре:
500 г картофи
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
50 г настърган хрян от буркан
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
80 г краве масло
1/4 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Телешкият дроб, като мезе за вино

Картофите се сваряват в подсолена вода. Прецеждат се и се намачкват с маслото, прясното мляко, сол и черен пипер. Добавя се хряна.


2
Телешкият дроб, като мезе за вино 2

Дробът се измива, реже се на тънки филийки и се овкусява със сол и черен пипер.


3
Телешкият дроб, като мезе за вино 3

Овалват се в брашно и се пържат в сгорещините олио и масло.


4
Телешкият дроб, като мезе за вино 4

В съда, където се е пържил дроба, се налива виното и сосът се оставя да се редуцира.


5
Телешкият дроб, като мезе за вино 5

Лукът се обелва и се нарязва на кръгчета. Залива се с млякото и се поръсва със сол и черен пипер. Престоява така поне половин час.


6
Телешкият дроб, като мезе за вино 6

След това се отцежда, овалва се в брашно, като излишното се изтръства и се пържи. Изважда се върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.


7
Телешкият дроб, като мезе за вино 7

Прави се канапе от картофеното пюре, отгоре се слагат дробчетата и се залива с малко от соса с вино. Върху тях се слагат кубчета масло, оваляни в наситнения магданоз и върху него се подреждат кръгчета лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: