Терин от заешко и свинско

Ефектно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г свински гърди
200 г бекон (тънко нарязан)
150 г замразен грах
150 мл пилешки бульон (със стайна температура)
1/2 връзка аспержи
1/2 ч. л. желатин
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Терин от заешко и свинско
Заекът се обезкостява и месото се смила в месомелачка, заедно с нарязаните на кубчета свински гърди.
2
Терин от заешко и свинско 2
Смляното месо се овкусява със сол и черен пипер.
3
Терин от заешко и свинско 3
Желатинът се разтваря в студена вода, след което се разтопява на водна баня и се разбърква с пилешкия бульон.
4
Терин от заешко и свинско 4
Дъното и стените на форма терин се покриват с тънки ленти бекон, така че да стърчат навън.
5
Терин от заешко и свинско 5
Слага се 1/3 от смляното месо. Върху него се разпределя размразеният грах.
6
Терин от заешко и свинско 6
Покрива се с 1/3 от месото, подреждат се почистените аспержи и се завършва с останалото мляно месо.
7
Терин от заешко и свинско 7
Налива се бульонът с желатина и се притиска добре.
8
Терин от заешко и свинско 8
Стърчащите ленти бекон се прегъват навътре.
9
Терин от заешко и свинско 9
Формата се покрива с алуминиево фолио.
10
Терин от заешко и свинско 10
Ястието се пече 90 минути на водна баня в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор.

11
Терин от заешко и свинско 11
След това се охлажда и се оставя в хладилник за една нощ. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: