Тиквички по мексикански

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2005
Тиквички по мексикански
 
Необходими продукти:
120 г кайма
80 г бекон
2 тиквички
1/2 връзка пресен лук
1 ч. л. краве масло
кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус
люта чушка по желание


Начин на приготвяне:
1
Тиквички по мексикански
Тиквичките се обелват, разрязват се на половина по дължина и се издълбават, така че да се оформят лодки. Бланшират се в гореща подсолена вода за 5 минути, след това се охлаждат.
2
Тиквички по мексикански 2
Каймата се пържи в загрято олио, подправя се с черен пипер и сол. Прибавя се беконът.
3
Тиквички по мексикански 3
След 2-3 минути се слагат нарязаната наситно вътрешност на тиквичките и нарязаният наситно пресен лук.
4
Тиквички по мексикански 4
Тиквичките се пълнят с готовата смес и се пекат 7-8 минути в нагорещена фурна. Малко преди да бъдат извадени от фурната, се поръсват с кашкавал и се запичат до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: