Тиквички в средиземноморски сос

Дата: 07.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г тиквички
олио за пържене
магданоз за поръсване
за соса:
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
2 глави лук
1 скилидка чесън
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. каперси
2 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквички в средиземноморски сосТиквичките се измиват и се нарязват на шайби с дебелина от 2 см. Пържат се до златисто в 1 пръст олио. Изваждат се и се отцеждат от мазнината.
2
Тиквички в средиземноморски сос 2Маслините се нарязват на шайби. Каперсите и чесънът се накълцват, лукът се наситнява.
3
Тиквички в средиземноморски сос 3Лукът се запържва в олиото – до златисто. Прибавят се каперсите, маслините и чесънът.
4
Тиквички в средиземноморски сос 4Пържи се още 1–2 минути, след което се слага доматеният концентрат и се запържва за кратко.
5
Тиквички в средиземноморски сос 5Налива се оцетът, добавя се захарта и се сипват 200 мл вода. Сосът се вари 10 минути, дърпа се от огъня и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Тиквички в средиземноморски сос 6Тиквичките се изсипват в соса, разбъркват се и се поднасят с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2018
Доста кисел стана соса. Може би е по- добре без каперси или оцет.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
Gabriela Mincheva се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Малинова торта
Kameliya коментира рецептата Миди с ориз по бургаски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта