Патладжани на грил с пикантен сос

Дата: 06.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г патладжани (среден размер)
30 г пресен джинджифил
3 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
2 с. л. сусамово олио (+ за намазване)
за соса:
3 с. л. соев сос
2 с. л. оризово вино „Мирин“
2 с. л. оризов оцет
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжани на грил с пикантен сосСоевият сос, оризовият оцет, виното, медът и нишестето се разбъркват.
2
Патладжани на грил с пикантен сос 2Патладжаните се нарязват на шайби и се осоляват. Оставят се да престоят около 20 минути, за да изтече горчивият им сок, след което се измиват и се подсушават.
3
Патладжани на грил с пикантен сос 3Намазват се със сусамово олио и се изпичат на грил от двете страни до готовност.
4
Патладжани на грил с пикантен сос 4Чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват.
5
Патладжани на грил с пикантен сос 5Чушките се почистват от семките и се нарязват на ситно. Лукът се реже на ситно.
6
Патладжани на грил с пикантен сос 6Две супени лъжици сусамово олио се загряват в уок и в тях се запържват чушките, чесънът и джинджифилът.
7
Патладжани на грил с пикантен сос 7Прибавят се патладжаните, пържат се 1–2 минути, след което се налива сосът и се вари, докато се сгъсти.
8
Патладжани на грил с пикантен сос 8Преди сервиране се поръсва с нарязания пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2017
Наистина различна рецепта, но май пак се изложих, защото не сложих точното оризово вино „Мирин“, а обикновено "Мерло". Бутилката се наклони и вместо 2 с. л. се изляха около 5. ))) Така моето ястие се опиянчи и придоби прекрасен винено червен цвят. И пак си беше вкусно. )))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта