„Тирамису“ с шоколад и байганети

Дата: 08.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за байганетите:
500 г брашно
50 г захар
100 мл прясно мляко
1 яйце
2 с. л. краве масло
2 ч. л. суха мая
1 щипка сол
олио за пържене
за соса „Сабайон“ с бърбън:
3 жълтъка
3 с. л. бърбън
3 ч. л. захар
за сладкарския крем:
250 мл прясно мляко
80 г захар
3 жълтъка
1 пакетче бурбонска ванилова захар
кората от 1 портокал
1 с. л. царевично нишесте
за ганаша:
200 г шоколадов кувертюр
100 мл животинска сметана
2 с. л. бърбън
сокът от 1 портокал
за сглобяване:
500 г сирене „Маскарпоне“
100 г захар
200 мл животинска сметана
черен шоколад за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
„Тирамису“ с шоколад и байганетиМаята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захарта.
2
„Тирамису“ с шоколад и байганети 2В купа се сипват брашното и солта. Прави се кладенче и в него се наливат 200 мл топла вода, млякото с маята, яйцето и разтопеното масло. Замесва се меко тесто.
3
„Тирамису“ с шоколад и байганети 3Прехвърля се в купа и се оставя да втаса. След това се разточва върху набрашнен плот, нарязва се на малки ромбове и се пържи на маслена баня. Байганетите се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
4
„Тирамису“ с шоколад и байганети 4Жълтъците за соса „Сабайон“ се разбъркват със захарта и бърбъна. Готвят се на водна баня, при постоянно разбиване, до сгъстяване – около 10 минути.
5
„Тирамису“ с шоколад и байганети 5Сосът се прехвърля в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка, и се охлажда.
6
„Тирамису“ с шоколад и байганети 6Жълтъците за сладкарския крем се разбиват с нишестето, захарта, настърганата портокалова кора и бурбонската ванилова захар.
7
„Тирамису“ с шоколад и байганети 7На тънка струйка и при постоянно бъркане се налива затопленото мляко.
8
„Тирамису“ с шоколад и байганети 8Сместа се сипва в касерола и се слага на умерен огън да се сгъсти, като се бърка постоянно. Охлажда се.
9
„Тирамису“ с шоколад и байганети 9Сметаната за ганаша се загрява и с нея се залива шоколадът.
10
„Тирамису“ с шоколад и байганети 10Добавят се портокаловият сок и бърбънът, и се разбърква, докато шоколадът се разтопи.
11
„Тирамису“ с шоколад и байганети 11Охладеният сладкарски крем се разбива с миксер.
12
„Тирамису“ с шоколад и байганети 12Сметаната се разбива със захарта.
13
„Тирамису“ с шоколад и байганети 13Маскарпонето се разбива с миксер, добавя се сладкарският крем, разбива се, слага се сосът „Сабайон“ и отново се разбива. След това се сипва и сметаната и се разбърква внимателно.
14
„Тирамису“ с шоколад и байганети 14На дъното на стъклена купа се редят байганети, покриват се крем от маскарпоне и ганаш и така се редуват, докато свършат продуктите.
15
„Тирамису“ с шоколад и байганети 15Завършва се с крем и се поръсва с настърган шоколад. Десертът се оставя да стегне в хладилник и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2016
Хубава рецепта ! Но нещо не ми се връзва наименованието на това пържено тесто с думата БАЙГНЕТИ...??? Това са така наречени бенета (байгнети) - думата \"бене\" (фр. ) означава \"тесто за пържене,което покрива дадена хранителна субстанция (плод, зеленчук и т.н) пържена в силно сгорещена мазнина\" Приготвя се от някакъв продукт (мозък, език, кренвирши, аншоа, цветно зеле, целина, праз, спанак и др.) нарязан на малки парченца, пасиран в патафри (вид паста за паниране, приготвена от брашно, яйца и бира или вино) и изпържен в маслена баня. Повечето от продуктите се подлагат предваретелно на подходящо топлинно обработване. ???????????
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2016
Кремът е малко трудоемък , но пък си заслужава да се опита, страхотен.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2016
Невероятно вкусно, ммммннннн
2.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Изглежда доста вкусно ☺
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2016
Леле сигурно е ужасно вкусно ! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта