Торта с мед и извара

Дата: 26.11.2008
Източник: Бон Апети
Торта с мед и извара
 
Необходими продукти:
250-300 г извара
120 г брашно
120 г масло
45 г захар
2 яйца
2 с. л. мед
1 ч. л. канела
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с мед и извараБрашното, маслото и захарта се разбиват в пасатор до получаването на трохи.
2
Торта с мед и извара 2Сипва се 1 с. л. вода и отново се разбива.
3
Торта с мед и извара 3Тестото се разточва на кръг и се поставя в намаслена и набрашнена тава.
4
Торта с мед и извара 4Яйцата се разбъркват с изварата, меда и канелата.
5
Торта с мед и извара 5Получената смес се разпределя върху блата и тортата се пече на умерена фурна (180 градуса) около 35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Стана много вкусна. За мен беше предизвикателство разточването на тестото, но в крайна сметка го прехвърлих на части в тавичката. Може би е добра идея да се разточи в/у хартия за печене.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
изглежда доста необичайна, а и имах останала извара - да видим какво ще излезе накрая!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта