Торта с мед и извара

Гост: д-р Кънева; рецепта от здравната поредица "Как да се храним"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2008
Торта с мед и извара
 
Необходими продукти:
250-300 г извара
120 г брашно
120 г масло
45 г захар
2 яйца
2 с. л. мед
1 ч. л. канела
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Торта с мед и извара
Брашното, маслото и захарта се разбиват в пасатор до получаването на трохи.
2
Торта с мед и извара 2
Сипва се 1 с. л. вода и отново се разбива.
3
Торта с мед и извара 3
Тестото се разточва на кръг и се поставя в намаслена и набрашнена тава.
4
Торта с мед и извара 4
Яйцата се разбъркват с изварата, меда и канелата.
5
Торта с мед и извара 5
Получената смес се разпределя върху блата и тортата се пече на умерена фурна (180 градуса) около 35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Стана много вкусна. За мен беше предизвикателство разточването на тестото, но в крайна сметка го прехвърлих на части в тавичката. Може би е добра идея да се разточи в/у хартия за печене.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
изглежда доста необичайна, а и имах останала извара - да видим какво ще излезе накрая!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: