Триеница

Гост: леля Невена, Копривщица
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2003
Триеница
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 л прясно мляко
1 щипка сол
200-250 г захар
сирене по желание


Начин на приготвяне:
1
Триеница
Брашното се пресява в тава, поръсва се с 1 с. л. вода, взима се в шепи и започва да се трие между дланите. След 3-4 минути пак се налива 1 с. л. вода и процедурата се повтаря.
2
Триеница 2
Брашното трябва да стане на дребни топчета, които са леко издължени и оставени в тавата, леко мърдат, без да се докосват.
3
Триеница 3
В тенджера се налива прясното мляко, сипва се захарта и се кипва, като се разбърква. Слагат се тестените топчета и се варят няколко секунди.
4
Триеница 4
Когато топчетата поемат почти изцяло млякото, десертът се сваля от котлона. Сервира се топъл, като се поръсва със захар, а по желание може да се добави и натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Рецептата е много хубава. Помня вкуса още от малка. Направих само една малка промяна. Баба ми слагаше захарта след като разсипеше кашата в чинийките още докато е топло. Добре се получава и с вода вместо мляко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



219 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: