Туршия „Пикалили“

Тази индийска туршия е за всички, които обичат да разнообразяват с интересни вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г карфиол
180 г моркови
180 г лук
2 л вода
1 червена люта чушка
450 мл бял винен оцет
175 г захар
2 бр. звезднен анасон
25 г бял синап
10 г куркума
15 г царевично брашно
1 ч. л. сол
100 мл студена вода за размиване на брашното


Начин на приготвяне:
1
Туршия „Пикалили“

Карфиолът се накъсва на малки розички. Морковите и лукът се нарязват на шайби с дебелина 5 мм. Лютата чушка се нарязва на жулиен.

 


2
Туршия „Пикалили“  2

В дълбок съд се кипват 2 л вода с 1 лъжица сол. Първо се бланшират морковите, за 5 минути, и се шокират в купа с леденостудена вода.

 


3
Туршия „Пикалили“  3

По същия начин в съда се бланшира лукът, и накрая – карфиолът. Трябва да останат леко хрупкави в средата. Зеленчуците се отцеждат много добре от водата.

 


4
Туршия „Пикалили“  4

В касерола се сипват захарта, анасона и оцета, кипва се. Добавя се лютата чушка и се готви 7 минути на слаб огън.

 


5
Туршия „Пикалили“  5

В купа се смесват брашното, солта, куркумата и стритият синап. Налива се студената вода и се разбърква до хомогенизиране.

 


6
Туршия „Пикалили“  6

Горещият оцет се излива при брашнената смес, след това всичко се слага в касеролата, разбърква се и се кипва. След 2–3 минути се сваля от огъня. В стерилизиран буркан се слагат зеленчуците. Заливат се с готовата марината.


 




Съвети: Най-добра за консумация е след 2–3 дни. Съхранява се в хладилник, издържа 2–3 месеца. От тези продукти се пълни бъркан от 500 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: