Варена тиква с орехи и карамфил

Аромат на Коледа се понася при приготвянето на тази рецепта. Независимо че тук тиквата се вари, технологията е такава, че съвсем спокойно се конкурира с вкуса на печената
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2012
Варена тиква с орехи и карамфил
 
Необходими продукти:
1 кг тиква (необелена)
600 г нерафинирана захар
5 карамфилчета
орехи, шамфъстък и кокосови стърготини за поръсван


Начин на приготвяне:
1
Варена тиква с орехи и карамфил

Тиквата се почиства, обелва се и се нарязва на големи кубчета.

 


2
Варена тиква с орехи и карамфил 2

Слага се в съд и се поръсва със захарта. Оставя се да престои една нощ в хладилника.

 


3
Варена тиква с орехи и карамфил 3

На другият ден се добавят карамфилчетата и съда се слага на котлона. Готви се на слаб огън, без капак, до готовност. Оставя се да се охлади, без да се вади от съда.

 


4
Варена тиква с орехи и карамфил 4

Сервира се с кокосовите стърготини, смлените или натрошени орехи и шамфъстък.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Чудесен десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Вода не се добавя, защото тиквата пуска достатъчно.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Добавя ли се вода при течността , която се е отделила от тиквата, преди да се сложи на котлона?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: