Варненска рибена чорба

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2007
Варненска рибена чорба
 
Необходими продукти:
300 г калкан
200 г хек
2 чернокопа
1 домат
2 моркова
1/2 глава лук
2-3 стръка девесил
2-3 стръка целина
2-3 щипки мащерка
4 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Варненска рибена чорба
Рибата се нарязва на парчета, слага се в чиния и се поръсва с черен пипер и сол.
2
Варненска рибена чорба 2
Доматът се нарязва на малки кубчета и се сипва върху парчетата риба.
3
Варненска рибена чорба 3
В тенджера се кипва вода, налива се зехтинът и се слагат нарязаните надребно моркови и лук.
4
Варненска рибена чорба 4
Когато зеленчуците омекнат, се прибавят маринованите парчета риба.
5
Варненска рибена чорба 5
Супата се подправя с целина, девесил и мащерка.
6
Варненска рибена чорба 6
Яйцето се разбърква с брашното, налива се млякото и се разбива.
7
Варненска рибена чорба 7
Супата се застройва и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: