Вкусна содена питка

Дата: 10.03.2019
ТИТЛА: Помощник готвач
Вкусна содена питка
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко (400 г)
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. ч. брашно (без връх)
1 ч. л. сол
2 яйца (един жълтък се отделя за намазване)
малко масло за намазване тавата
семена за поръсване: сусам и мак или по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното пресях и сложих в купа. Добавих солта и разбърках. Киселото мляко разбърках със содата, докато шупна добре. Сложих го при брашното.
2
Прибавих едното цяло яйце и белтъка на второто. Разбърках добре и леко омесих тестото в самата купа. Ако лепне, може да се добави много малко брашно. Целта е да се получи много меко тесто.
3
Тавата, в която ще пека намазах с масло. Сложих тестото и леко натискайки го, го разположих в цялата тава. Ако е по-лепкаво може да се заглади с мокра лъжица.
4
Набодох с вилица и намазах с отделения жълтък. Пекох в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 35 минути. На 20-тата минута вече имаше златиста коричка и покрих с алуминиево фолио, за да се допече отвътре.
5
Готова е, когато се надуе добре и при почукване "бие на кухо". Оставих я да се охлади върху метална решетка, покрита с фолиото от печенето. Така леко се задушава и омеква още повече. Ако остане от нея, я съхранявам увита в памучна кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Radneva се регистрира в сайта.
Eleonora Petrova се регистрира в сайта.
Софія Максимова се регистрира в сайта.
Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Лионез“
Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Цезар“
Спасов коментира рецептата Крем карамел с тиква
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта