Задушени македонски пържоли

Гост: Пламен Бонев - Гибона, художник
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2004
Задушени македонски пържоли
 
Необходими продукти:
3-4 свински вратни пържоли
2-3 моркова
2-3 глави кромид лук
1 малка глава целина
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. вегета
босилек и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушени македонски пържоли
Дъното и страните на глинен гювеч се намазват със зехтина. Прави се ред от нарязаните на колелца морков, лук и целина, слагат се пържолите и се овкусява с подправките.
2
Задушени македонски пържоли 2
Сипва се 1 ч. ч. вода, отново се редят зеленчуци и се захлупва. Поставя се в леко загрята фурна и се пече за 1 1/2 - 2 часа при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
milenka коментира рецептата Супа „Табуле“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: