Захаросани ябълки

На Бъдни вечер можете да зарадвате децата с това захарно удоволствие
Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2012
Захаросани ябълки
 
Необходими продукти:
5 големи ябълки („Гала” или „Пинк Лейди”)
3 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. глюкоза
1 ч. ч. вода
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. червена боя


Начин на приготвяне:
1
Захаросани ябълки

Ябълките се измиват добре, подсушават се и дръжките се отстраняват.

 


2
Захаросани ябълки 2

В касерола се сипват захарта, глюкозата и водата, и се оставят да се варят докато достигнат температура от 150 градуса или докато се получи гъст сироп – около 10–15 минути.

 


3
Захаросани ябълки 3

Съдът се сваля от огъня, прибавят се боята, разтворена в малко вода и канелата. Разбърква се добре.

 


4
Захаросани ябълки 4

Ябълките се набучват на клонки или клечки и се потапят в горещата смес.

 


5
Захаросани ябълки 5

След това се потапят в съд с лед, за да застине сиропът по тях.

 


6
Захаросани ябълки 6

Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцедят. Оставят се да стегнат за няколко минути и са готови.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
СТАНАХА УНИКАЛНИ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: