Запеканка с карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г карфиол
500 г свинска кайма
150-200 г кашкавал
200 мл течна сметана
2 яйца
1 глава лук
3-4 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1 с. л. сос „Уорчестър”
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. суха целина
1-2 щипки семе от копър
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запеканка с карфиол
Лукът се нарязва наситно и се задушава в загрято олио.
2
Запеканка с карфиол 2
Поръсва се с червен пипер.
3
Запеканка с карфиол 3
Прибавя се каймата и се намачква, докато стане на трохи.
4
Запеканка с карфиол 4
Добавят се малко вода, наситнен магданоз, целина, сос „Уорчестър” и семе от копър.
5
Запеканка с карфиол 5
Подправя се със сол и черен пипер.
6
Запеканка с карфиол 6
Сместа се разпределя в глинени гювечета.
7
Запеканка с карфиол 7
Карфиолът се почиства, накъсва се на розички и се бланшира за около 5 минути във вряща подсолена вода. След това се добавя в гювечетата.
8
Запеканка с карфиол 8
Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната и настъргания кашкавал. Получената смес се излива върху карфиола и каймата. Ястието се пече във фурна 15-20 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2017
Уникално вкусно,бързо и лесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Вкусно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: