Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава зеле
250 г соеви кълнове
200 г печурки
100 г фъстъци
3 моркова
2 зелени чушки
2 стръка пресен лук
2 с. л. олио
2 с. л. соев сос



Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове
След като кочанът се отстрани, зелката се поставя с отвора надолу в тенджера с вода с разтворени 2 ч. л. сол и 2-3 с. л. оцет. Задушава се 15 минути.
2
Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове 2
Чушките се нарязват на малки кубчета, морковите – на тънки ивици, лукът – на кръгчета (перата се запазват), печурките – наедро.
3
Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове 3
Запържват се за 5-6 минути в загрятата в уок мазнина, като последователно се слагат лукът, морковите, печурките, след 1-2 минути – зелените чушки.
4
Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове 4
Налива се соевият сос и при нужда се посолява. Добавят се едро смлените фъстъци и соевите кълнове. Разбърква се и уокът се оттегля от котлона. Добавят се наситнените пера лук.
5
Зелеви сарми с печурки и соеви кълнове 5
Задушената зелка се полива със студена вода, листата се отделят, долната им част се отстранява. Завиват се сарми. Сармите се поставят в подходящ съд и се задушават 15 минути на пара.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: