Зелник с праз

Дата: 03.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно (+ за разточване)
300 г кисело зеле
200 г булгур
400 мл зелев сок
150 мл олио
8 стръка праз
2 с. л. винен оцет
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелник с празБрашното се разбърква с щипка сол, наливат се оцетът и вода, колкото поеме (около 500 мл). Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да почине за 30 минути.
2
Зелник с праз 2Празът и зелето се нарязват наситно и се запържват в 30 мл олио.
3
Зелник с праз 3Прибавя се булгурът и се наливат зелевият сок и 400 мл вода. Подправя се с червения пипер и джоджена. Готви се, докато булгурът поеме течността.
4
Зелник с праз 4Тестото се разделя на две по големи и пет по-малки топки. Върху набрашнен плот се разточва една по-дебела кора и се слага в намазана с олио тава. Запича се за 7–10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
5
Зелник с праз 5Разточват се и петте тънки кори и последователно се изпичат в тава на същата температура за 7–10 минути. Тънките кори се натрошават и се смесват с плънката. Налива се и 100 мл олио и се разбърква.
6
Зелник с праз 6Плънката се разпределя върху дебелата кора в тавата. Покрива се с втората дебела кора.
7
Зелник с праз 7Зелникът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути. Намазва се с олио и се покрива с кърпа за десетина минути.
8
Зелник с праз 8След това се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта