Пареща, но вкусна!


0
66390

Защо пари копривата? 
По стеблото и долната страна на листата има малки влакънца. За копривата това е защитен механизъм и въпреки това 50 вида пеперуди се хранят с нея. За този, който я докосне усещането е болезнено, а освен това се появяват мехури и силен сърбеж. Това е така, защото краят на влакънцата е много твърд и накъсан, и се чупи когато проникне в кожата. В тялото влиза течност, съдържаща мравчена киселина и именно тя предизвиква неприятните последствия по кожата.

В кухнята
Връхчетата на коприва са добре познати в кулинарията. Някои готвачи изхвърлят първата вода, в която са се варили, за да се отърват от парещите съединения, докато други я оставят и готвят направо. Колкото по-прясна е копривата, толкова по-вкусна и полезна е тя.

От прясна коприва може да приготвите супа, каша, пюре и кюфтета или пък да я използвате за ризото и в лазаня.

Pinterest
Коментари (0)



Мастър готвач се регистрира в сайта.
КалинаГ се регистрира в сайта.
Yuraimy Dalcourt се регистрира в сайта.
Ani Stoyanchova се регистрира в сайта.
Ани Асенова се регистрира в сайта.
Mary Beleva-Pantazi се регистрира в сайта.
Alaia Geller се регистрира в сайта.
Мартен се регистрира в сайта.
Poli Poli Tsaneva се регистрира в сайта.
криси коментира рецептата Сьомга на фурна с орехи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта