В България Рождество Христово настъпва като продължение на Бъдни вечер и започва с традиционния български обичай – Коледуване. В някои краища на страната и до днес се спазва традицията, от полунощ на 24 срещу 25 декември до сутринта, коледарите – млади мъже, ергени – да обикалят домовете, като пеят коледни песни с пожелания за здраве и щастие в семейството, а домакините ги даряват с коледарски кравай. Казват, че през тази нощ се появяват караконджули, вампири и таласъми и силата да ги прогонят имат единствено коледарите със своите песни.
За много здраве, благополучие и берекет и за истинско коледно настроение ви предлагаме нашата избрана колекция от кравайчета и гевречета.
Ако ли пък тази година не ви посетят коледари, насладете се на рецептите ни под формата на богата и разточителна коледна закуска.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...