Тракийски сарми

Завити в точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. точени кори на сач
600 г смляна свинска плешка
1 голяма глава лук
1/2 ч. л. чубрица
200 г пасирани домати (от консерва)
1 ч. л. червен пипер
1 яйце
30 мл олио
краве масло за намазване и поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тракийски сарми
Каймата се запържва в олиото, докато стане на трохи. Прибавя се наситненият лук, разбърква се и се оставя също да се запържи.
2
Тракийски сарми 2
Овкусява се с червения пипер и чубрицата. Сипват се доматите, поръсва се със сол и черен пипер и се готви, докато се сгъсти. След това се дърпа от огъня и се оставя да се охлади.
3
Тракийски сарми 3
Корите се нарязват надве през средата, по широчина. Върху всяка кора се поставя от плънката и се завиват сарми.
4
Тракийски сарми 4
Подреждат се в намаслена тавичка, намазват се с разбитото яйце, отгоре се поставя нарязаното масло.
5
Тракийски сарми 5
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 15 минути.

6
Тракийски сарми 6
Изваждат се, заливат се с около 200 мл гореща вода, покриват се с алуминиево фолио и се оставят да поемат течността.
7
Тракийски сарми 7
По желание се гарнират с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Смесих киселото мляко с масло магданоз и чесън.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
И аз приготвих тази рецепта и на цялото семейство много ни беше вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
Страхотни! Аз сложих и малко лют червен пипер и станаха леко пикантни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: