Адана кебап

Дата: 03.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г агнешка плешка (обезкостена)
600 г телешки врат
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 скилидка чесън
1 с. л. чили (без семки)
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сумак
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус
за питките:
500 г брашно
20 г прясна мая
2 с. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Адана кебапАгнешката плешка и телешкият врат се смилат в месомелачка.
2
Адана кебап 2Чушката, лукът и чесънът се смилат в блендер.
3
Адана кебап 3Каймата се смесва със зеленчуците и подправките – чили, червен пипер, кимион, сумак и сол на вкус.
4
Адана кебап 4Разбърква се добре, добавят се и 2–3 с. л. леденостудена вода. Сместа се слага в хладилник поне за 1 час, като периодично се разбърква.
5
Адана кебап 5Маята за питките се оставя да шупне в 50 мл топла вода, заедно със захарта. Брашното се смесва с олиото, солта и 200 мл вода, налива се маята и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
6
Адана кебап 6От тестото се оформят топки, които се разточват и се мажат с олио. Изпичат се на грил плоча.
7
Адана кебап 7Върху дълги метални шишове от каймата се оформя кебапа.
8
Адана кебап 8Пече се на грил плоча от всички страни, до златисто.
9
Адана кебап 9Сервира се върху питките, по желание гарниран с нарязан лук, сумак, резени лимон и клонки магданоз.



Съвет:
Най-добре е да оставите каймата да престои 24 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Здравейт,е сумакът може ли да се замени с нещо, или от коя по-голяма верига може да се купи? Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


407 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта