Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
300 г ориз
50 г краве масло
2 шепи манатарки
1 връзка пресен лук
4-5 клонки джоджен
6-7 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
червен пипер за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенскиМанатарките се слагат в купа и се заливат с вряла вода. Престояват 10 минути и се отцеждат от водата.
2
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 2Лукът се нарязва наситно и се запържва за 1 минута в загрятото олио.
3
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 3Прибавят се манатарките и половината масло.
4
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 4След около минута се сипва оризът, пържи се 2-3 минути, като се бърка, и се залива с течността от отцедените манатарки.
5
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 5Посолява се и къкри, докато оризът поеме водата. Накрая се поръсва с наситнения джоджен.
6
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 6Агнешката плешка се намазва с останалото масло и се овкусява с черен пипер, червен пипер и сол.
7
Агнешка плешка с ориз и манатарки по тетевенски 7Плънката се разстила на дъното на подходяща тава, слага се плешката, налива се малко вода и се изпича във фурна при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта