Агнешко сарма кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2002
Агнешко сарма кебап
 
Необходими продукти:
500 г агнешко месо
агнешко було
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2 връзки пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Агнешко сарма кебап
Месото се нарязва на малки кубчета и се осолява. Запържва се за 2-3 минути, прибавят се нарязан надребно лук, сол и джоджен.
2
Агнешко сарма кебап 2
Сместа се задушава под капак до изпаряване на течността. Прибавят се червен пипер и нарязан магданоз.
3
Агнешко сарма кебап 3
Булото се нарязва на парчета и в тях се сипва месото. Оформят се сарми и се подреждат в намазан с олио глинен съд. Налива се 1/2 чаша топла вода и ястието се пече 30-40 минути в умерена фурна.
4
Агнешко сарма кебап 4
Яйцата се разбиват и се размесват с киселото мляко. Заливката се изсипва върху изпечените сарми и ястието се запича 10-15 минути, докато се образува златиста коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: