Бърз и лесен хляб

Дата: 13.06.2016
Източник: Daniela Stoyanova
ТИТЛА: Експериментатор
Бърз и лесен хляб
 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 мл вода (топла)
20 г прясна мая
2 с. л. олио (или зехтин)
1 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Слагате маята и захарта в топлата вода и разбърквате, докато се разтворят. След това добавяте солта и олиото и разбърквате добре.
2
Малко по малко добавяте брашното към разтворената мая и бъркате, докато се получи гладка смес. След като сместа се сгъсти, така че да е трудно, да се разбърква, я изсипвате върху набрашнен плот и замесвате средно меко тесто, като добавяте брашно.
3
Оформяте тестото като хляб, слагате го в намазнена тава за печене и го намазвате с мазнина. Може да направите 3-4 прореза отгоре и да го поръсите с брашно за по-добър вид.
4
Слагате тавата с хляба за 40 минути в предварително загрята на 50 градуса фурна, за да втаса. След това (без да отваряте фурната) увеличавате температурата на 200 градуса и печете хляба за 30-35 минути.

5
Изпеченият хляб се напръсква с вода и се завива за 5 минути с памучна кърпа.



Съвет:
Препоръчително е да изчакате хлябът да изстине, преди да го разрежете, за да не се разрони.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


411 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта