Бърз щрудел

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Бърз щрудел
 
Необходими продукти:
300 г точени кори
2 ябълки (400 г)
1/2 ч. л. канела
2 с. л. мед
30 г ядки (бадеми, лешници, орехи, шамфъстък)
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Бърз щрудел
Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в тиган. Овкусяват се с канелата и се задушават на умерен огън около 5 минути.
2
Бърз щрудел 2
Сипва се медът, ядките се начукват и се добавят към сместа. Всичко се задушава още 3–4 минути, дръпва се от огъня и се оставя да изстине.
3
Бърз щрудел 3
Маслото се разтопява и дъното на съда за печене се намазва равномерно.
4
Бърз щрудел 4
Разстила се един ред кори, плънка, още един ред кори и така, докато продуктите свършат, като се завършва с кори. Залива се с останалото масло и се пече на 200 градуса 7–10 минути (до златисто).



Съвет:
Щруделът се сервира охладен, поръсен с пудра захар или с по 1 ч. л. заквасена сметана върху всяка порция.




Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2016
Много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Правила съм нещо подобно,но със стафиди,галета ядки и сурова настъргана ябълка,пудра захар и канела.Това се реди между точените кори и после се запича и се сервира с порусена пудра захар .Ако някой се интересува ще напиша рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
запичането отнема малко повече от 10 мин. Добре да се сложи и най-долу във фурната, за да се запече и от долу.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: