Билкови свински котлети с кисело зеле

Дата: 31.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за котлетите:
1 цяло парче свинско, котлетна част (около 1,5 кг)
1 глава лук
50 мл зехтин
1 ч. л. цвят от сол
1/2 ч. л. пипер меланж
за гарнитурата:
3 картофа (500 г)
1,2 кг кисело зеле
1 глава лук
400 г заквасена сметана
2 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. ким
пипер меланж на вкус
200 г сирене „Чедър“
за билковата смес:
1/2 връзка див лук
1/2 връзка магданоз
1 стрък розмарин
170 г крем сирене
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:
1
Билкови свински котлети с кисело зелеКостите се почистват от останалото по тях месо, като с малко ножче се оголват, а после се увиват с алуминиево фолио, за да не изгорят. Поставя се в тава върху решетка.
2
Билкови свински котлети с кисело зеле 2В тава се поставят шайби лук и отгоре се слага намазаното със зехтин и овкусено със сол и пипер меланж месо. Налива се малко вода, за да не загаря мазнината, която се отделя. Пече се в загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за 1 час и още около 30 минути на 230 градуса с вентилатор.
3
Билкови свински котлети с кисело зеле 3През това време се приготвя гарнитурата: картофите се сваряват, обелват се и се охлаждат. Зелето и лукът се режат наситно, а картофите се настъргват на едро ренде.
4
Билкови свински котлети с кисело зеле 4В тава се смесват отцеденото зеле, лукът, картофите, заквасената сметана, горчицата, кимът и счуканият пипер и се разбърква добре. Покрива се с настъргано сирене „Чедър” и се пече в на 160 градуса с вентлатор за около 1 час и 15 минути. След това се охлажда.
5
Билкови свински котлети с кисело зеле 5Дивият лук, листата магданоз и розмаринът се нарязват наситно, а крем сиренето се разбива леко и се смесва с пресования чесън.
6
Билкови свински котлети с кисело зеле 6Месото се изважда от фурната, оставя се леко да почине и се намазва с крем сиренето. Поръсва се с билките и се сервира със зелето.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2013
ПРЕКРАСЕН ВКУС ОПИТАЙТЕ ЩЕ ВИ ХАХЕСА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта