Бистра рибена чорба по преславски

Дата: 23.02.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 рибени глави (от сулка, шаран, сом)
200 мл доматен сок
2 люти чушки
2 глави лук
2 моркова
1 с. л. пресен накълцан девесил (1 ч. л. сух)
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Бистра рибена чорба по преславскиРибените глави се слагат в тенджера с кипнала вода и се варят до готовност. След това бульонът се прецежда и запазва, а рибата се обезкостява.
2
Бистра рибена чорба по преславски 2Лукът се нарязва наедро, морковите се настъргват на едро ренде и се варят в прецедения от рибата бульон. Посоляват се и се добавят лютите чушки.
3
Бистра рибена чорба по преславски 3Когато зеленчуците омекнат, се налива доматеният сок. Подправя се с черен и с лют червен пипер, слага се девесилът. Връща се обезкостената риба, супата се вари още 10 минути и е готова за сервиране. Поръсва се с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


280 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта