Бобена торта с дюлев крем

Дата: 09.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блатовете:
300 г сварен бял боб
6 яйца
200 г захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
кората от 1 лимон
100 г белени лешници
за крема:
300 мл животинска сметана
8 жълтъка
100 г захар
2 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
150 г дюлево желе
2 с. л. коняк
за украсата:
5 белтъка
230 г захар
60 мл вода
200 г фъстъчен крокант
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бобена торта с дюлев кремЛешниците се запичат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и след това се натрошават.
2
Бобена торта с дюлев крем 2Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват с половината захар.
3
Бобена торта с дюлев крем 3Бобът се пасира и се добавя към яйчената смес.
4
Бобена торта с дюлев крем 4Слагат се и лешниците, ваниловата захар, бакпулверът и настърганата лимонова кора, и се разбърква.
5
Бобена торта с дюлев крем 5Белтъците се разбиват с останалата захар и внимателно се прибавят към бобената смес.
6
Бобена торта с дюлев крем 6Тестото се сипва в три еднакви форми за печене (с диаметър 26 см), застлани с пергаментова хартия и се пече 40 минути в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор.
7
Бобена торта с дюлев крем 7Кремът се приготвя като сметаната се загрява с желето, захарта и ваниловата захар, докато се разтворят.
8
Бобена торта с дюлев крем 8Жълтъците се разбиват с коняка и нишестето и към тях се налива сметановата смес.
9
Бобена торта с дюлев крем 9Готви се при непрекъснато бъркане, докато се получи крем, който след това се оставя да се охлади.
10
Бобена торта с дюлев крем 10Блатовете се заравняват, намазват се с крема и се подреждат един върху друг.
11
Бобена торта с дюлев крем 11Белтъците за украсата се разбиват на сняг.
12
Бобена торта с дюлев крем 12Захарта се сипва във водата и течността се нагрява, докато се получи гъст захарен сироп, който се налива при белтъците, на тънка струйка, при постоянно разбиване
13
Бобена торта с дюлев крем 13Тортата се зафилва с част от получения меренг.
14
Бобена торта с дюлев крем 14След това се панира с фъстъчения крокант.
15
Бобена торта с дюлев крем 15С останалия меренг отгоре се оформя декоративна украса и се запича с горелка.

16
Бобена торта с дюлев крем 16Преди да се сервира, тортата трябва да престои 2–3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта