Брауни с кафе

Дата: 12.07.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Брауни с кафе
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. какао
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
2 яйца
1/3 ч. ч. силно кафе
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. олио
1 ванилия
за глазурата:
100 г натурален шоколад
1 ч. л. краве масло
1 ч. л. какао
2-3 ч. л. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Смесете всички сухи съставки, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото и содата.
2
Към сухата смес добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки (кафе, прясно мляко, олио). Бъркайте с телена бъркалка, до хомогенизиране, като накрая ароматизирате с ванилията.
3
Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и печете 35-40 минути на 180 градуса или до готовност. Оставете готовия сладкиш да се охлади за 5-10 минути.
4
За да приготвите глазурата сложете маслото в подходящ съд на котлона, леко да се разтопи и добавете какаото, натрошения шоколад и водата. Разбъркайте, за да се смесят съставките и дръпнете съда от котлона.
5
Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта