Бретонски маслен сладкиш

Дата: 24.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
800 г брашно
15 г жива мая
1 ч. л. захар за маята
30 г краве масло
25 г сол
400 мл топла вода
за разточването:
650 г краве масло
400 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Бретонски маслен сладкиш
Маята се разтваря във водата, заедно със захарта предвидена за нея. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.

 


2
Бретонски маслен сладкиш 2
Маслото за тестото се разтопява в микровълнова фурна. В голяма купа се сипват брашното и солта и се добавят шупналата мая и маслото.

 


3
Бретонски маслен сладкиш 3
Бърка се с дървена лъжица, после се прехвърля върху набрашнен плот и се замесва меко и еластично тесто. Слага се в чиста купа, която се поръсва с брашно, цепва се кръст отгоре, покрива се с фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Бретонски маслен сладкиш 4
Между два листа пергаментова хартия се разточва маслото с форма на квадрат със страни 25 см.

 


5
Бретонски маслен сладкиш 5
Тестото се разточва върху набрашнен плот на правоъгълник с размер 45 см на 25 см. В средата се поставя маслото и се поръсва се със захар и брашно.

 


6
Бретонски маслен сладкиш 6
Прихлупват се страните на тестото, които не се покриват с масло. С четка се маха излишното брашно. Тестото се завърта на 90 градуса и се разточва на правоъгълник, като се поръсва със захар.

 


7
Бретонски маслен сладкиш 7
Пак се прихлупват двата дълги края и се разточва, като се поръсва със захар. И така общо 4 пъти. Ако маслото омекне по време на точенето, приберете тестото за известно време в хладилника.

 


8
Бретонски маслен сладкиш 8
Накрая се разточва на правоъгълен лист с дебелина 1 см, поръсва се хубаво със захар и се нарязват ленти по късата страна, с широчина 2–3 пръста. Лентите се навиват на руло и се поставят в намазани с масло силиконови форми за мъфини или в алуминиеви формички за крем карамел за еднократна употреба.

 


9
Бретонски маслен сладкиш 9
Пекат се до карамелизиране на захарта в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта