Черешов терин

Дата: 09.08.2013
Източник: Бон Апети
Черешов терин
август
09
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г шоколадов корнфлейкс
60 г краве масло
60 г орехи
1 с. л. кафява захар
за крема:
400 г сирене „Рикота”
150 г пудра захар
1 есенция ром
1/2 пакетче желатин
за ваниловия пудинг:
2 жълтъка
250 мл прясно мляко
2 с. л. нишесте
2 с. л. кафява захар
1 ванилия
за черешите:
400 г череши
4 с. л. кафява захар
1 щипка канела
2 с. л. нишесте
3–4 с. л. вода
за глазурата:
2 белтъка
50 г кафява захар
1 щипка сол
черен шоколад за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Черешов терин
Корнфлейксът се начупва наедро и се разбърква с разтопеното масло, смлените орехи и захарта.

 


2
Черешов терин 2
Сместа се поставя във форма за терин, дъното на която е покрита с пергаментова хартия. Притиска се добре, за да се уплътни. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 10 минути.

 


3
Черешов терин 3
Черешите се обезкостяват и се кипват с водата и захарта за кратко. Овкусява се с канелата. Нишестето се разтваря в малко студена вода и се добавя към тях. Бърка се, докато сместа се сгъсти. После се охлажда.

 


4
Черешов терин 4
Млякото и захарта за пудинга се кипват и се ароматизират с ванилията. Жълтъците и нишестето, предварително разтворено в малко от млякото (студено), се смесват и към тях се добавя горещото мляко, на тънка струя. После сместа се връща на слаб огън, докато се сгъсти. Слагат се  черешите и се оставя да се охлади.

 


5
Черешов терин 5
Сиренето „Рикота” се разбива с пудрата захар и есенцията ром. Към тях се добавят ваниловият пудинг с черешите.

 

 


6
Черешов терин 6
Желатинът се разбърква със студена вода и после се разтваря на водна баня. Прибавя се към горната смес и се разбърква.

 


7
Черешов терин 7
Сместа се разпределя върху блата и се оставя в хладилник да стегне поне за 6 часа.

 


8
Черешов терин 8
Белтъците за глазурата се разбиват на пяна със солта. Към тях се прибавя захарта. Разбива се докато се получи пухкав сняг.

 


9
Черешов терин 9
Готовия сладкиш се изважда от формата, отгоре се разпределят разбитите белтъци. С горелката се правят шарки. Поднася се с настърган шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта