Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански

За вкуса й се разнасят легенди... Казват, че майсторлъкът се крие в хубавите продукти и дългото готвене на слаб огън.
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г български боб „Имало едно време“ на „Крина“
400 г пушени ребра
1 глава лук
1/4 глава целина
1 морков
2 печени червени чушки
2 стръка джоджен (+ за поръсване)
1 с. л. червен пипер
60 мл олио
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански
Бобът се накисва във вода за 1 нощ. Отцежда се, залива се с вода и се кипва. Вари се 10–15 минути и се отцежда.
2
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 2
Залива се с 1,5 л студена вода и отново се слага да къкри на слаб огън, заедно с джоджена и пушените ребра, до пълно омекване.
3
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 3
След това месото се отделя от костите, нарязва се на малки парчета и се връща при боба.
4
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 4
Лукът, целината, морковът и чушките се режат наситно. Задушават се в олиото с малко вода под капак.
5
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 5
Добавят се червеният пипер, водата от варенето на боба, бобът и нарязаното месо.
6
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 6
Наливат се около 500 мл вода и чорбата се готви още 20–30 минути.
7
Чорба от български боб и пушени ребра по каракачански 7
Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2019
Не съм впечатлена.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2018
Класика в жанра! Аз сложих по-малко вода и стана по-скоро яхния, но вкусът е същият.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: