Чорба от зрял фасул по градинарски

Дата: 17.05.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зрял фасул
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. брашно
4-5 с. л. олио
10-15 листа девесил
1 клонка чубрица
4-5 клонки магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
3 моркова
200 г печурки
1 1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от зрял фасул по градинарскиФасулът се сварява в 1,2-1,5 л вода, като първо се залива с вряла вода, оставя се да изстине, водата се изхвърля и се вари в нова вода.
2
Чорба от зрял фасул по градинарски 2Лукът и морковът се наситняват и се изсипват в сварения боб. Ври под капак още 15 минути и се добавят нарязаните надребно чушки и домати. Посолява се.
3
Чорба от зрял фасул по градинарски 3Нарязаните на филийки гъби се запържват за 3-4 минути в предварително загрято олио. Подправя се със сол. Щом са готови, се поръсва брашното. Запържва се малко и се поръсва червеният пипер.
4
Чорба от зрял фасул по градинарски 4Наливат се 2-3 черпака от супата и се бърка, докато се получи каша. След това се излива в чорбата. Ароматизира се с чубрицата. Ври 15 минути под капак.
5
Чорба от зрял фасул по градинарски 5Накрая се подправя с наситнени магданоз и девесил. Ври 1 минута, клонката чубрица се изважда и чорбата се сервира в подходящи купички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта