Говежди бульон

Дата: 19.02.2002
Източник: Бон Апети
Говежди бульон
 
Необходими продукти:
1 говежди кокал
2 моркова
1/2 глава целина
1 праз
1 глава лук
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1/2 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Говежди бульонКокалът се измива и се поставя в тава заедно с нарязаните наедро лук и моркови. Пече се около 1 час в силно загрята фурна при температура 190 градуса. Изважда се и се поставя в дълбока тенджера.
2
Говежди бульон 2Залива се с вода и се вари 3-4 часа заедно с останалите зеленчуци и подправки. След това кокалът се отстранява, а бульонът се прецежда.
3
Говежди бульон 3Бульонът се вари на силен огън, докато намали обема си до три пъти. След това се оставя да се охлади напълно.
4
Говежди бульон 4Изстуденият бульон се налива във формички за лед и се оставя да се замрази. Ледените кубчета се подреждат в пликчета и се съхраняват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


369 ДУШИ ОНЛАЙН
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
Aleksandra Voinova се регистрира в сайта.
Eli Vitanova се регистрира в сайта.
Monika Vasileva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Пита с праз и сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта