Чушки, пълнени с качамак и овче сирене

Специалитет с оригинална плънка от качамак, овче сирене и кромид с млечен сос с джоджен и пресен лук
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2006
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене
 
Необходими продукти:
200 г овче сирене
100 г стерилизирана царевица
100 г царевично брашно
8 замразени чушки
1 глава лук
6 с. л. олио
2-3 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сушен босилек
1/4 ч. л. сол
зелената част на 1 стрък пресен лук
1 кофичка кисело мляко
10 листа пресен джоджен


Начин на приготвяне:
1
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загретия зехтин. След това тенджерата се оттегля от котлона, поръсва се с червен пипер и се налива 1/2 л гореща вода. Кипва се и ври под капак, докато лукът омекне (около 5 минути).
2
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене 2
Посолява се, изсипва се царевичното брашно и се сварява, като се бърка. Когато се сгъсти, се ароматизира с босилек. Добавя се настърганото сирене и се бърка, за да се разтопи.
3
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене 3
Накрая се прибавят стерилизираната царевица и сметаната. Разбърква се добре. Чушките се пълнят с приготвената плънка.
4
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене 4
В подходящ за печене съд се налива малко мазнина, колкото да покрие дъното. Чушките се нареждат в съда, налива се 1 пръст топла вода и се пекат около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене 5
Лукът за соса се нарязва наситно, смесва се с киселото мляко и се разбива добре. Поръсва се с наситнени листа джоджен, налива се малко олио от тавата, в която са печени чушките, и се разбърква.

6
Чушки, пълнени с качамак и овче сирене 6
В порционни чинии се сипва от соса, поставят се по 2 чушки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: