Датски великденски хляб

Дата: 29.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
1 яйце
1/4 ч. ч. кристална захар
1 ч. ч. прясно мляко
120 г краве масло
1 пакетче суха мая (7 г)
20 г ванилова захар
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. ч. бели стафиди
1/2 ч. ч. тъмни стафиди
1/3 ч. ч. сушени червени боровинки
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Датски великденски хляб
Сушените плодове се заливат с 1 ч. ч. вода, кипват се за 10 минути и котлона се изключва.

 


2
Датски великденски хляб 2
В купа се смесват брашното, сухата мая, солта и захарта. Добавят се топлото мляко, настърганата кора от лимона, ваниловата захар, яйцето и разтопеното масло.

 

 


3
Датски великденски хляб 3
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса в купа, покрито с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.

 


4
Датски великденски хляб 4
Плодовете се подсушават върху кухненска хартия. Втасалото тесто се разстила, върху него се слагат плодовете, размесва се, оформя се на топка и се оставя отново да втаса в намазнена тавичка.

 


5
Датски великденски хляб 5
В средата на втасалото тестото се слага ринг с големината на яйце и се притиска.

 


6
Датски великденски хляб 6
Пече се за 1 час, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, до златистокафяво. В средата се слага едно боядисано яйце.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Да, Биска Стайко, може.
5.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
За първи път правя козунак и се получиии.Благодаря!Вие сте страхотни и помагате на хората да правят чудеса в кухнята! Може ли преди печене да се намаже за блясък?
4.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2014
много лесна за приготвяне рецепта. Получава се дори на хора,които нямат опит в месене на козунаци ;) като мен
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Почти готов....чакам го да втаса вторият път и нямам търпение да го опитам :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Ефектно боядисаното яйце, аз си го обяснявам по следния начин: потапяте вече свареното яйчице в боя по избор. Вече боядисано, оставяте на страна да изсъхне, след което му залепяте кръгчета или други формички, изрязани по избор от тиксо (аз използвам хартиено) и потапяте в друга боичка. Когато ги отлепите отдолу ще се показва предишната боичка. Това е моето предположение :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта