Домашен хляб

Дата: 25.05.2014
Източник: Албена
ТИТЛА: Чирак
Домашен хляб
 
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1ч .ч. типово брашно
1 с. л. мая
1 с. л. сол
подправки по желание
1 шепа семена
2 с. л. мед
3 пръста олио
1 ч. ч. хладка вода
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват трите вида брашно, маята, солта, подправки на вкус и семената, и се разбърква хубаво.

2
След това прибавяте меда, олиото и водата, и отново се разбърква хубаво.
3
Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Поставя се в чиста купа, покрива се с капак или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си (около 1 час).

4
След като тестото е втасало един път, отново се размесва за да се оформи и постави във формата за хляб или в тава.
Оставяте го да втаса втори път за около 1 час.
5
Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта